Perheyrityksemme
lähti palveluun mukaan ja toiminta on yrittäjän näkökulmasta
näin tullut tutuksi. Toimintamalli on helppo: esimerkiksi meillä
lounasravintolassa kun näemme, että jotakin ruokaa on lounaalta
jäämässä lisäämme annokset palveluun (tietokoneelta tai
kännykältä) jolloin ne tulevat näkyville heille jotka ovat
palvelun puhelimeensa ladanneet. Asiakas ostaa annokset puhelimella
ja noutaa ne ennen ravintolan ilmoittamaa sulkemisaikaa. Pelastetun
hävikkiruoan hinta on noin puolet normaalista.
Näen
päivällisen pelastamisessa monia etuja. Suomalaisissa ravintoloissa
syntyy hävikkiä päivittäin, mikä ei ole kenenkään etu.
Palvelussa yrittäjälle jää tuottoa muuten hukkaan menevästä
hyvästä tuotteesta, asiakas puolestaan saa laadukasta ruokaa
edullisemmalla hinnalla. Itse mietin asiaa myös ympäristön
näkökulmasta, kun pienennämme jätteen määrää vähennämme
myös ympäristön kuormitusta.
Jyväskylä
on opiskelijakaupunki, mikä varmasti on lisännyt palvelun kysyntää
kaupungissa. Toivottavasti monet yritykset seuraavat esimerkkiä ja
laajentavat rohkeasti toimintaansa tänne, missä otetaan uusi
innolla vastaan ja ollaan valmiita omaksumaan uusia toimintatapoja.
Meillä
asiakaskunta on ollut laajaa: opiskelijoita, perheitä, sekä jo
iäkkäämpiä ihmisiä. Yrityksen kannalta on mukavaa, että uudet
asiakkaat tulevat tutustumaan paikkaan.
Olen
ideasta innostunut ja mielelläni mukana. Uusia yrityksiä
Jyväskylään, uusia kontakteja, uusia asiakassuhteita, porukalla
tekemistä..lisää tälläistä ja kaikille aloille! Ollaan avoimia
uusille ideoille ja toteutetaan rohkeasti, vierivä kivi ei
sammaloidu!
Anna-Maija
Itäranta
Kirjoittaja toimii ravintola-alan perheyrityksessä Seppälän
Auto-Cafe Oy:ssä ja Ravintolakatsomo Pegasuksessa, joiden lisäksi
hän toimii ravintovalmentajana ja yrittäjänä Amille
hyvinvointipalveluissa. Anna-Maija on aktiivinen
yhteiskuntavaikuttaja Jyväskylän Kansallisseura ry:n hallituksen
jäsenenä ja sihteerinä sekä Jyväskylän Kunnallisjärjestön ja
Keski-Suomen Yrittäjänaisten hallituksen jäsenenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti