lauantai 1. huhtikuuta 2017

Jokainen hankinta on valinta

Jokainen hankinta on valinta


Verkkokaupan suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme. Verkosta tuotteiden ja palveluiden hankinta on helppoa. Ei tarvitse kuin istuskella omalla kotisohvalla ja klikkailla tilauksia eteenpäin. Maksaminen kortilla on kätevää ja tuotteet tulevat paketissa kotiovelle asti.

Suomalaiset ostavat tällä hetkellä verkosta eniten matka- ja tapahtumalippuja sekä majoituspalveluita. Vaikka verkkokaupan kasvu Suomessa on hitaampaa kuin esimerkiksi Ruotsissa, lisääntyy sen suosio meilläkin hurjaa vauhtia. Entistä enemmän verkosta hankitaan vaatteita, urheilutarvikkeita ja muita harrastusvälineitä, elektroniikkaa sekä kulutustavaroita. Kansainväliset verkkokaupat houkuttelevat asiakkaita aktiivisesti eivätkä suomalaiset toimijat pysty tällä hetkellä kilpailemaan niiden rinnalla. Tämä johtuu liian vähäisestä markkinoinnista. Nyt olisi aika herätellä kotimaisten verkkokauppojen markkinointi ja käyttö, jotta verkkokauppamarkkinat eivät kokonaan karkaa ulkomaille.

Ulkomaiset tai ulkomaiselta toimijalta hankitut tuotteet tulevat usein halvemmiksi ostohetkellä. Ei ajatella sitä, että hankinnoista jää vain pieni määrä rahaa kotimaahan. Kotimaisesta kannattaa kuitenkin maksaa vähän isompi hinta monesta syystä. Kotimaisuus on ympäristöystävällisempää, toimitusvarmempaa ja nopeampaa. Lisäksi myyjä on lähellä ja helpommin jäljitettävissä jos tulee epäselviä tilanteita. Suomessa suomalaisille suunnitellut tuotteet ovat sopivampia meille – onhan ne tehty ja suunniteltu suomalaiseen makuun. Kotimainen tai kotimaisesta verkkokaupasta ostettu tuote myös lisää ja säilyttää työpaikkoja.

Verkkokaupan suosion kasvu näkyy myös suoraan katukuvassa. Palvelut heikkenevät ja työpaikat vähenevät kun kivijalkakaupat joutuvat sulkemaan ovensa. Ulkomailta hankitut tuotteet tulevat loppujen lopuksi meille kaikille kalliimmaksi.

Hankinnat omalta kylältä, maakunnasta ja maasta tai vaikka kotimaisesta verkkokaupasta lisäävät työpaikkoja lähelle. Jokainen hankinta on valinta.
Mistä sinä teet omasi?


Katja Isomöttönen
Kaupunginvaltuutettu
Kaupunginhallituksen varajäsen
Kokoomuksen valtuustoryhmän 2.vpj
040 730 3406 katja.isomottonen@gmail.com www.katjaisomottonen.fiAlkuperäinen kirjoitus julkaistu Wessmannissa 22.3.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti